User avatar
josefprusa
Site Admin
Site Admin
Posts: 689
Joined: Sat Apr 25, 2015 11:36 pm
Topics answered: 1
Contact: Send private message

Nastavení pro Simplify3D

Thu Dec 03, 2015 6:13 pm

Přikládám na test nastavení pro PLA pro Simplify3D.

Zatím pouze PLA, můžete se pustit do testů ;)

Pro nainstalování do Simplify3D stačí dát File –> Import FFF settings

UPDATE 18.12.2015
Upravena nastaveni simplify3D_18_12_2015.zip
Nastaveni jsem predelal do tri ruznych souboru, umoznuje to vetsi flexibilitu.
Attachments
simplify3D_18_12_2015.zip
(7.99 KiB) Downloaded 697 times
simplify_PLA_3_12_15.fff.zip
(2.71 KiB) Downloaded 400 times
--------------------------------------------------------------------
Founder and owner / Majitel a zakladatel
josef@prusa3d.com

roman.t
Pro
Pro
Posts: 694
Joined: Sun Aug 09, 2015 8:07 pm
Topics answered: 3
Location: Czech Republic
Contact: Send private message

Re: Nastavení pro Simplify3D

Thu Dec 03, 2015 7:54 pm

super, díky.

Je správně, že je u všech úrovní detailu stejné % výšky první vrstvy? Já třeba mám u 0.1mm výšku první vrstvy 200%, ale třeba to funguje tady jinak, než ve Slic3ru.

User avatar
nFIX
Posts: 116
Joined: Thu Oct 08, 2015 7:40 am
Contact: Send private message Website

Re: Nastavení pro Simplify3D

Thu Dec 03, 2015 8:21 pm

Mockrát děkuji ;) Jinak k té první vrstvě: také to mám různě, třeba o 0.30 používám pro první vrstvu 65% apod. Nastavení mám jinak docela stejné, což jsem opravdu rád a tohle hned zítra vyzkouším :) Jen tedy nepoužívám Coast at End a Wipe Nozzle - mohu se zeptat k čemu přesně tyto dvě funkce jsou? Jinak u sebe používám Extrusion Multiplier u PLA na 0,97 (ale to bude asi dost individuální hodnota dle každé tiskárny?) Když jsem měl 1.00 tak byly vidět různé spoje (jako by tam bylo zbytečně moc filamentu). A ještě jsem si všimnul, že u Z-Axis je velikost 175,0. Já používám 200.0. Mám to tedy špatně?

roman.t
Pro
Pro
Posts: 694
Joined: Sun Aug 09, 2015 8:07 pm
Topics answered: 3
Location: Czech Republic
Contact: Send private message

Re: Nastavení pro Simplify3D

Thu Dec 03, 2015 8:39 pm

Já právě teď to nastavení retrakce mám stejně, jenom tam nemám to wipe, což jsem přesně nevěděl, co to dělá. Coast at end kousek před koncem vrstvy přestane extrudovat, aby to nedělalo takové ty kapky na začátku vrstvy. Minimum travel for retraction taky používám, ale zatí jsem to měl nastavené na 1mm. Když to není zaškrtlé, dělají se retrakce zbytečně i když další vrstva začíná na +- stejném místě.

User avatar
nFIX
Posts: 116
Joined: Thu Oct 08, 2015 7:40 am
Contact: Send private message Website

Re: Nastavení pro Simplify3D

Thu Dec 03, 2015 9:32 pm

Ano, už vím přesně o co jde. Děkuji za připomenutí. Řešil jsem ty kapky, když jsem tiskl model baymaxe, který je celý kruhový a kapky byly všude. Nicméně po tom, co jsem si tuto funkci zapnul a nastavil jsem jí i na 0.10 tak mi to zase dělalo mezery (konec vrstvy se nenapojil na začátek i když to byla jen malá mezírka). Nicméně od té doby jsem docela předělal nastavení takže to mohu teď vyzkoušet znova, co to udělá :)

roman.t
Pro
Pro
Posts: 694
Joined: Sun Aug 09, 2015 8:07 pm
Topics answered: 3
Location: Czech Republic
Contact: Send private message

Re: Nastavení pro Simplify3D

Thu Dec 03, 2015 10:17 pm

No bude to ještě na delší testování. Teď jsem zkoušel vytisknout přes toto nové nastavení to samé, co jsem tisknul včera přes Slic3r a ten spoj, kde začíná vrstva je nic moc (0.2mm).

ondřej.h
Posts: 55
Joined: Mon Sep 28, 2015 10:39 am
Contact: Send private message

Re: Nastavení pro Simplify3D

Fri Dec 04, 2015 12:42 pm

No ja jsem z vysledkem spokojeny, dil vypada paradne, jen prvni vrstva by mohla byt trochu hustejsi, jsou v ni trochu take mezery.

roman.t
Pro
Pro
Posts: 694
Joined: Sun Aug 09, 2015 8:07 pm
Topics answered: 3
Location: Czech Republic
Contact: Send private message

Re: Nastavení pro Simplify3D

Fri Dec 04, 2015 1:20 pm

No upřímně to na mě trošku dělá dojem jako nastavení vhodné pro 0.2mm rozkopírované do dvou dalších kvalit jenom se změněnou výškou vrstvy :). Všechny ostatní parametry jsou stejné, včetně např. top/solid layers, což mi třeba pro DETAIL nastavení připadá málo (zhruba 0.3mm stěna nahoře a dole). Jen můj dojem, možná je to tak správně. Ale jako základ pro další hraní určitě fajn, hlavně ty hodnoty a parametry retrakce.

roman.t
Pro
Pro
Posts: 694
Joined: Sun Aug 09, 2015 8:07 pm
Topics answered: 3
Location: Czech Republic
Contact: Send private message

Re: Nastavení pro Simplify3D

Fri Dec 04, 2015 3:05 pm

Drobnost. Chybí script na vypnutí ventilátoru po tisku (záložka ending script)
M107 ; turn off fan

User avatar
josefprusa
Site Admin
Site Admin
Posts: 689
Joined: Sat Apr 25, 2015 11:36 pm
Topics answered: 1
Contact: Send private message

Re: Nastavení pro Simplify3D

Sat Dec 05, 2015 4:14 pm

Ja se snazil vyuzit te moznosti "Auto-configure for print quality" ale nemaji to moc dobre vyresene. Napriklad nejde nastavit separatne sirka linky. Takze to pravdepodobne skonci treba 5 separatnimi soubory :-/
--------------------------------------------------------------------
Founder and owner / Majitel a zakladatel
josef@prusa3d.com

Return to “Rady k tisku - Nastavení Slic3ru, KISSliceru, oprava modelů, ...”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests