radek.t2
Posts: 26
Joined: Mar 03, 2017 6:57 pm
Contact: Send private message

Problem s filamentem?

Jun 07, 2018 7:53 am

Zdravim,
tisknu z bileho PETG postavicku.. tisk pres celou tiskarnu na 25h tisku.
Mam IP kamerku, abych mohl sledovat tisk mimo domov.
Po 14h tisku najednou vidim, ze tiskarna stoji, na displeji pise vysunte filament.
Prijedu domu, tiskarna piska... stisknete tlacitko pro nahrati trysky..a nasledne stisknete tlacitko a urychlene vysunte filament.
Vyndam, zastrihnu konec znovu zandam, filament se zavedl, tiskarna se zeptala jestli je spravne zaveden a pokracuje.. nastesti navazala.
Ale proc k tomu doslo?
Spulka nova, filament v pohode se odviji, zadny problem neni videt.
Chyba senzoru? Ze by v jednu chvili si myslel, ze filament uz nema ?


radek.t2
Posts: 26
Joined: Mar 03, 2017 6:57 pm
Contact: Send private message

Re: Problem s filamentem?

Jun 07, 2018 9:20 am

to jsem ted nezkousel, zavedl jsem filament a tiskne to dal
ale kdyby senzor si myslel ze filament dosel, tak by tiskarna chtela zavest dalsi filament a ne vysunte filament ne?
nevim co se stalo...

User avatar
jaroslav.d4
Posts: 61
Joined: Oct 29, 2017 6:21 pm
Location: Horní Branná
Contact: Send private message Website

Re: Problem s filamentem?

Jun 07, 2018 11:21 am

jo takhle se chová, když má dojít k barevný změně. Extruder zajede do rohu, tiskárna pípá a čeká na vysunutí a výměnu filamentu. Není tam barevná změna? Až se tu objeví někdo, kdo se vyzná v gcodu (já moc ne), tak se na něj asi mrkne a poradí..

radek.t2
Posts: 26
Joined: Mar 03, 2017 6:57 pm
Contact: Send private message

Re: Problem s filamentem?

Jun 07, 2018 5:57 pm

barevna zmena tam neni, je to slicovano v tom novem 1.4 beta slic3r PE
tisk zdarne navazal a po 25h hotovo bez ujmy

User avatar
jaroslav.d4
Posts: 61
Joined: Oct 29, 2017 6:21 pm
Location: Horní Branná
Contact: Send private message Website

Re: Problem s filamentem?

Jun 08, 2018 7:16 am

je mi jasný, že ty jsi ji tam nedělal, ale jestli není chyba někde jinde. Mrkni do Gcodu, jestli tam není M600 (výměna filamentu).
Jde to v texťáku, Já používám JViewer https://www.thingiverse.com/thing:72324/files

radek.t2
Posts: 26
Joined: Mar 03, 2017 6:57 pm
Contact: Send private message

Re: Problem s filamentem?

Aug 12, 2018 7:00 pm

Dnes se mi ten stejny problem co jsem popisoval na zacatku udelal 2x. Na jednom malem tisku asi na treti vrstve... Extruder zajel do praveho predniho rohu a na displeji vysunte filament, potvrdit - vysune ho. Zasunu ho zpet a tlacitkem potvrdit ze je filament vymenen, v tu chvilku ani nefunguje senzor filamentu. Zavedu, natahne ho a pokracuje.
Pri jinem tisku asi po 3h tisnuti piskani a to same.
V gcode neni sekvence M600 pro vymenu filamentu.
Tisk bilym filamentem.

Mezi prvnim problemem a dneskem jsem tiskl desitky hodin bileho filamentu a problem nebyl.

Return to “Hardware, firmware a software (Pomoc)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest