User avatar
jakub.d
Site Admin
Site Admin
Posts: 431
Joined: Sun Oct 30, 2016 6:59 pm
Contact: Send private message

Firmware 3.1.0 FINAL pro MK2/S/MMU

Thu Jan 04, 2018 11:23 am

Zdravím,
Firmware 3.1.0 dosáhl finální (stabilní) verze a je ke stažení na naší oficiální stránce:
https://www.prusa3d.cz/ovladace/

Josef sepsal článek s detailním popisem jednotlivých novinek:
http://josefprusa.cz/firmware-v3-1-0-s- ... aci-1-9-2/

Stručný přehled novinek a oprav v tomto vydání:
- Linear Advance
- Průvodce (Wizard)
- Soustavné obnovování komunikace (Octoprint)
- Řazení souborů na SD kartě
- Kontrola kompletnosti .gcode souboru
- Kalibrace první vrstvy
- Režim Auto-power
- Vylepšené menu s detaily o XYZ kalibraci
- PID kalibrace nyní obsahuje bezpečnostní kontrolu termistoru
- M220 umí nyní zálohovat a obnovit speed factor
- Počet kroků extruderu na mm je nyní opět možné uložit do EEPROM.
- Oprava M20 (vylistovat SD kartu) a M110 (nastavit číslo řádku)

Podporované tiskárny
Tento firmware podporuje Original Prusa i3 MK2/S/MMU.

Odkaz ke stažení: https://www.prusa3d.cz/ovladace/
Domovská stránka PrusaControl: https://prusacontrol.org

Případné problémy se Slic3r Prusa edition prosím hlašte zde: https://github.com/prusa3d/Slic3r/issues
Komplikace s PrusaControl lze nahlásit přímo v programu (Nápověda -> Odeslat zpětnou vazbu) nebo zde: https://github.com/prusa3d/PrusaControl/issues

Tisku zdar! ;)

vojtech
Pro
Pro
Posts: 556
Joined: Tue Sep 15, 2015 8:23 am
Topics answered: 5
Location: Středočesko
Contact: Send private message

Re: Firmware 3.1.0 FINAL pro MK2/S/MMU

Sun Jan 14, 2018 6:54 pm

Jen taková drobnůstka:
Proč po dokončení tisku již nezůstává na LCD údaj o době tisku - odpočet běží stále (na staré i3 MK1 zůstane údaj o době tisku na posledním řádku LCD)

User avatar
jakub.d
Site Admin
Site Admin
Posts: 431
Joined: Sun Oct 30, 2016 6:59 pm
Contact: Send private message

Re: Firmware 3.1.0 FINAL pro MK2/S/MMU

Tue Jan 16, 2018 7:40 am

Vyplynulo to "historicky", ale přesný důvod netuším.

vojtech
Pro
Pro
Posts: 556
Joined: Tue Sep 15, 2015 8:23 am
Topics answered: 5
Location: Středočesko
Contact: Send private message

Re: Firmware 3.1.0 FINAL pro MK2/S/MMU

Tue Jan 16, 2018 8:25 am

Je to škoda je to užitečný údaj v plánování opakovaných tisků - takhle nevím jak dlouho tisk trval kdzž u toho nesedím yrovna při dokončení tisku


josef.u
Posts: 12
Joined: Mon Sep 26, 2016 10:12 am
Contact: Send private message

Re: Firmware 3.1.0 FINAL pro MK2/S/MMU

Fri Feb 02, 2018 1:34 pm

Tak právě jsem narazil na hodně blbý fail. Tisknu větší díl, tisk ve 40 % začal vynechávat, naštěstí jen u supportů, tak si říkám, spravím to jako vždy. Možnost pozastavit tisk, čištění trysky (občas se prostě může stát, že se něco pokazí O.K.). Problém č. 1. teplota trysky už při pozastavení tisku spadne na 0° (nevím proč to je tak nastavené, ale dřív to nebylo a bylo to v pořádku). Problém č. 2. po zvolení pokračování tisku teplota trysky opět přenastavena na 0 a mašina se snaží zahřát na 0°. Problém č. 3 při nastavení teploty manuálně přes ladění na požadovaných 210°C začne tisk o cca 2cm výš v Z ose. Ergo tisk v háji a můžu ho vyhodit. Poprvé jsem to sem nepsal, říkal jsem si moje chyba. Bohužel tu chybu replikuju kdykoliv... Tohle se fakt nepovedlo. Firmware 3.1.0 Prusa Control 0.9.4_415_beta ale dělá to i při g-code ze Sliceru.

User avatar
daniel.g27
Posts: 14
Joined: Tue Oct 31, 2017 8:42 am
Location: Praha
Contact: Send private message Website

Re: Firmware 3.1.0 FINAL pro MK2/S/MMU

Mon Feb 12, 2018 5:35 pm

josef.u wrote: Tak právě jsem narazil na hodně blbý fail. Tisknu větší díl, tisk ve 40 % začal vynechávat, naštěstí jen u supportů, tak si říkám, spravím to jako vždy. Možnost pozastavit tisk, čištění trysky (občas se prostě může stát, že se něco pokazí O.K.). Problém č. 1. teplota trysky už při pozastavení tisku spadne na 0° (nevím proč to je tak nastavené, ale dřív to nebylo a bylo to v pořádku). Problém č. 2. po zvolení pokračování tisku teplota trysky opět přenastavena na 0 a mašina se snaží zahřát na 0°. Problém č. 3 při nastavení teploty manuálně přes ladění na požadovaných 210°C začne tisk o cca 2cm výš v Z ose. Ergo tisk v háji a můžu ho vyhodit. Poprvé jsem to sem nepsal, říkal jsem si moje chyba. Bohužel tu chybu replikuju kdykoliv... Tohle se fakt nepovedlo. Firmware 3.1.0 Prusa Control 0.9.4_415_beta ale dělá to i při g-code ze Sliceru.

Taky se mi to stalo při tisku většího objektu (30 h tisku) a vyřešil jsem to tak, že jsem zbytek dotiskl zvlášť a slepil to. Stalo se mi to ovšem u MK3 a neměl jsem problém s vynecháním, ale potřeboval jsem tisk pozastavit, protože jsem chtěl přemístit holder, aby nepřekážel v určité výšce. Poté následoval stejný problém, jaký jsi popsal.
FutLab.cc: High-Tech dílna | Makerspace v Praze.
Tiskneme na Prusa MK2s a MK3.
Ukázky 3D tisků na Instagramu.

Return to “Ostatní (Archiv)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest