pavel.h19
Posts: 6
Joined: Nov 06, 2018 4:54 am
Contact: Send private message

TOSHIBA FreshAir W--04 nejde připojit

Mar 14, 2019 7:23 pm

Potřeboval bych poradit s připojením karty Toshiba Freshair verze W-04. Upravil jsem soubor CONFIG dle blogu
https://josefprusa.cz/bezdratovy-3d-tis ... -flashair/
[Vendor]
APPSSID=strom
APPNETWORKKEY=**********
CID=02544d535733324740e35b5979010b01
VERSION=FA9CAW3AW3.00.01
APPMODE=5
APPNAME=3D_printer
LOCK=1
PRODUCT=FlashAir
STA_RETRY_CT=0
UPDIR=/G-Code
UPLOAD=1
VENDOR=TOSHIBA
WEBDAV=2
Po vložení karty do tiskárny se karta neobjevila v seznamu klietů DHCP.
Zkoušel jsem kartu inicializovat pomocí programu
Configuration Software TOSHIBA
https://jp.toshiba-memory.com/ww/suppor ... nfig02.htm
Nastavení sítě v konfiguračním programu přidalo do souboru CONFIG ještě dva řádky
DNSMODE=1
APPAUTOTIME=300000,
avšak karta se stále neobjeví v seznamu klientů.
Používám router ASUS a jeho nastavení je
HubNastavení.GIF
HubNastavení.GIF (227.45 KiB) Viewed 101 times
Ostatní zařízení (tablet, mobil, notebook) se k routeru připojují bez problémů.
DHCP.GIF
DHCP.GIF (274.88 KiB) Viewed 101 times
Předem děkuji za radu.

josef.k21
Posts: 40
Joined: May 04, 2018 5:08 pm
Contact: Send private message

Re: TOSHIBA FreshAir W--04 nejde připojit

Mar 15, 2019 1:20 am

zdravím,

možná jen špatně vidím, ale není v routeru síť Strom s velkým S a na kartě v konfiguraci strom s malým S?

Code: Select all

APPSSID=strom
MK3 + Fusion 360 + SlicerPE

pavel.h19
Posts: 6
Joined: Nov 06, 2018 4:54 am
Contact: Send private message

Re: TOSHIBA FreshAir W--04 nejde připojit

Mar 15, 2019 6:59 am

Předně díky za rychlou reakci. V názvu sítě bylo skutečně velké písmeno a v parametru APPSSID bylo malé, Oprava však nevedla k připojení karty. Zkoušel jsem i naformátování pomocí LaschAirTool, vše zatím bez výsledku. Zkouším připojení jak v notebooku tak i v 3D tiskárně.

ondřej.f
Posts: 1
Joined: Mar 27, 2017 11:15 pm
Contact: Send private message

Re: TOSHIBA FreshAir W--04 nejde připojit

Mar 15, 2019 11:31 am

Já to teď zkusil a vše funguje.
tyto řádky nechejte původní nepoužívejte ty z návodu, snad jste si udělal zálohu.
CID=************************
VERSION=**********************

pavel.h19
Posts: 6
Joined: Nov 06, 2018 4:54 am
Contact: Send private message

Re: TOSHIBA FreshAir W--04 nejde připojit

Mar 15, 2019 6:02 pm

Parametry CID a VERSION jsem použil z původního obsahu karty. Zkoušel jsem také kartu inicializovat programem FlashAirTool. (Verze firmware je F15DBW3BW4.00.02)

Vytvořily se nové adresáře DCIM a SD_WLAN a soubor CONFIG se nastavil na hodnotu

[Vendor]

CIPATH=/DCIM/100__TSB/FA000001.JPG
APPMODE=4
APPNETWORKKEY=12345678
VERSION=1234567890123456
CID=12345678901234567890123456789012
PRODUCT=FlashAir
VENDOR=TOSHIBA

Za pozornost stojí hodnoty CID a VERSION.
Když jsem pak použil "Network settings", změnil se soubor CONFIG na hodnotu

[Vendor]

CIPATH=/DCIM/100__TSB/FA000001.JPG
APPMODE=4
APPNETWORKKEY=***********
VERSION=F15DBW3BW4.00.02
CID=02544d535731364754d2bd107b011c01
PRODUCT=FlashAir
VENDOR=TOSHIBA
APPSSID=Strom
LOCK=1
DNSMODE=1
APPAUTOTIME=300000

Funkcionalita "FlashAir drive setting" proběhla do konce, avšak bez pojení s kartou
SetDrive 9.GIF
SetDrive 9.GIF (61.36 KiB) Viewed 63 times
Domnívám se že problémy souvisí s nastavením routeru - způsob přihlášení. Zkoušel jsem (bez úspěchu) různá nastavení.
RouterPřihl.GIF
RouterPřihl.GIF (273.35 KiB) Viewed 63 times
Pro jaký router a jaké přihlášení to funguje?
Děkuji

radek.t2
Posts: 40
Joined: Mar 03, 2017 6:57 pm
Contact: Send private message

Re: TOSHIBA FreshAir W--04 nejde připojit

Mar 17, 2019 4:09 pm

Asus router mam taky a funguje to bez problemu.
Nez budes zkouset dostat se na kartu pomoci UNC cesty, tak nejdriv koukej v routeru, jestli karta dostala IP adresu.
A jestli zadavas spravne heslo, velikost pismen atd...

pavel.h19
Posts: 6
Joined: Nov 06, 2018 4:54 am
Contact: Send private message

Re: TOSHIBA FreshAir W--04 nejde připojit

Mar 18, 2019 4:56 pm

Problém vyřešen!
Kontaktoval jsem dodavatele routeru a ten mi odpověděl:
"Vyzkoušejte změnit kanál vysílání wifi na 1-11".
Měl jsem nastaven kanál nastaven na "automaticky". Po nastavení kanálu na 6 to funguje v pohodě.
Díky za reakce!

Return to “Hardware, firmware a software (Pomoc)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests