Venda
Posts: 2
Joined: Nov 24, 2016 11:02 pm
Contact: Send private message

Jak tisknout přes celou plochu???

Mar 10, 2019 6:30 pm

Dobrý den, potřebuji využít celou plochu (250 × 210mm) tiskové podložky. Ale když dám tisk, tak na tiskové ploše (blíže u displaye) probíhá tisk v pořádku, ale na druhé straně se tisk zastaví na 205mm osy Y a následující řady vytlačeného filamentu netvoří řady, ale kupí se na sebe => tvoří vrstvy.

Jak tisknu?
Tiskárna je spojena s PC přes USB kabel.

Z čeho tisknu?
K vytištění používám program Pronterface.

Jak objekt vypadá?
Viz. přiložené fotky.

Jakou má přesnou velikost?
(X × Y × Zmm)
239,75 × 201,00 × 30,5mm

Co skirt a brim?
Skirt vypnut
Brim 4mm
Attachments
00.JPG
00.JPG (94.81 KiB) Viewed 79 times
01.JPG
01.JPG (279.92 KiB) Viewed 79 times

pavel.b9
Posts: 65
Joined: May 24, 2017 6:17 am
Location: Ostrava
Contact: Send private message

Re: Jak tisknout přes celou plochu???

Mar 11, 2019 7:36 am

Při tak velké ploše to snad límec nepotřebuje. Rozhodně bych vypnul obojí . Zabíráš téměř celou plochu a mohlo by se stát že při pokusu dělat límec už jsi za mechanickou hranicí tiskárny a právě proto se ti v tom místě kupí materiál na sebe. No a ještě bych možná udělal malý test dej ten G-kod na kartu a tiskni z karty. Objekt je dost velký a jakékoli přerušení spojení způsobené počítačem by mohlo způsobit kolaps tisku. Jinak podle rozměrů by to mělo jít vytisknout jen to bude asi na dlouho a proto je lepší použít kartu než spojení s PC kabelem. Jo a ještě jeden poznatek pokud je ten objekt uvnitř dutý pak ho obrať dnem vzhůru bude to hezčí a plocha na které to bude držet je stále dostatečná podle toho obrázku co jsi přiložil.

Venda
Posts: 2
Joined: Nov 24, 2016 11:02 pm
Contact: Send private message

Re: Jak tisknout přes celou plochu???

Mar 11, 2019 4:19 pm

Takže si myslíte že bude lepší tisknout takto? Zapoměl jsem zmínit z jakého materiálu to bude. Chtěl jsem to tisknout z ABS, ale asi použiji PLA.
Attachments
03.JPG
03.JPG (98.53 KiB) Viewed 53 times
04.JPG
04.JPG (158.88 KiB) Viewed 53 times

pavel.b9
Posts: 65
Joined: May 24, 2017 6:17 am
Location: Ostrava
Contact: Send private message

Re: Jak tisknout přes celou plochu???

Mar 12, 2019 12:00 pm

ano tohle jsem měl na myslí akorát jsem netušil jak to vypadá uvnitř. S PLA problém nebude ABS by asi chtělo box jinak bude problém s chladnutím tisku a tím klasický problém s ABS smrštění kroucení a odlepení od podložky

Return to “Jak to vytisknu? (Pomoc s tiskem)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest