bubnikv
Site Admin
Site Admin
Posts: 485
Joined: Sat May 28, 2016 6:19 am
Topics answered: 2
Contact: Send private message

Re: Stabilní Slic3r

Sat Apr 29, 2017 7:35 pm

> mám problém jak s poslední stabilní verzí tak s betou slic3ru. Při spuštění běží strašně pomalu. Nedá se v něm vůbec pracovat i jen při obyčejném přesunu okna je aplikace nestabilní a pomalá. Můžete mi prosím pomoci.
Pracuji na notebooku Dell Vostro 3560 - procesor i7(3612), 4 GB RAM

Bohužel tohle je evergreen způsobený špatnou domluvou mezi Microsoftem a Intelem ohledně ovladačů k Intel HD Graphic integrovaným grafikám. Při automatickém upgrade Windows 10 dojde k zmršení ovladačů grafické karty.

Je třeba přeinstalovat ovladač grafiky od intelu, ale bacha, je třeba nechat restartovat počítač, když si o to instalační utilita řekne.

http://www.intel.eu/content/www/eu/en/s ... etect.html

viz
http://www.rebelove.org/viewtopic.php?f ... 0&start=45

https://github.com/prusa3d/Slic3r/issues/233
software-f13/slic3r-mk2-broken-after-pl ... t3997.html

Pomohlo to?

User avatar
vojtech
Pro
Pro
Posts: 427
Joined: Tue Sep 15, 2015 8:23 am
Topics answered: 1
Location: Středočesko
Contact: Send private message

Re: Stabilní Slic3r

Sun Apr 30, 2017 12:23 pm

Další problém je u značkových PC a ND (Dell, HP, Fujitsu...) že mají modifikované mikrokody a někdy na ně nejde instalovat drivery od intelu a ty dodané od výrobce HW jsou zastaralé a nestandardní. Nedávno jsem to řešil na jednom NB Fujitsu s i5 a byl to těžkž opruz to zprovoznit - v podstatě to znamenalo odebrat všechny ovladače od Fujitsu a instalovat znova vše v nejnovějších verzích

david.t2
Posts: 1378
Joined: Sun May 15, 2016 1:19 pm
Contact: Send private message

Re: Stabilní Slic3r

Wed May 10, 2017 9:15 pm

vojtěch.b3 wrote:Bohužel tohle je evergreen způsobený špatnou domluvou mezi Microsoftem a Intelem ohledně ovladačů k Intel HD Graphic integrovaným grafikám. Při automatickém upgrade Windows 10 dojde k zmršení ovladačů grafické karty.
Mě se to stalo už podruhé, tzn. že po instalaci aktualizací Windows 10 se začal Slic3r chovat nepoužitelně (reakce na kliknutí zhruba minutu a víc). Pokaždé pomohlo kompletně odinstalovat balík softwaru od Prusa3D a nainstalovat ho zpět. Takže si nejsem úplně jistý, jestli a jak to souvisí s ovladači grafické karty, zejména když všechny ostatní softwary fungují správně. Spíš bych tipoval, že Slic3r nedělá všechno úplně korektně a pak na to dojede.

bubnikv
Site Admin
Site Admin
Posts: 485
Joined: Sat May 28, 2016 6:19 am
Topics answered: 2
Contact: Send private message

Re: Stabilní Slic3r

Thu May 11, 2017 5:26 am

> Mě se to stalo už podruhé, tzn. že po instalaci aktualizací Windows 10 se začal Slic3r chovat nepoužitelně (reakce na kliknutí zhruba minutu a víc). Pokaždé pomohlo kompletně odinstalovat balík softwaru od Prusa3D a nainstalovat ho zpět. Takže si nejsem úplně jistý, jestli a jak to souvisí s ovladači grafické karty, zejména když všechny ostatní softwary fungují správně. Spíš bych tipoval, že Slic3r nedělá všechno úplně korektně a pak na to dojede.

Jaká grafická karta, jaký grafický driver?

Je dost dobře možné, že grafický driver si zkompilovné shader programy někde poukládá a to může dělat neplechu. Tohle je ale informace nedostupná uživatelskému programu. Vím, že na některých verzích OSX se děly podobné podivnosti. Co s tím ale netuším a bohužel to bude odvislé od daného grafického driveru.

Vojta Bubník

zdenek.z
Posts: 89
Joined: Thu May 26, 2016 9:57 am
Contact: Send private message

Re: Stabilní Slic3r

Sat Jun 17, 2017 2:25 pm

Ahoj. Verze 1.7.9 mi skoro nezobrazuje nabídku "printer:" v pravém horním rohu. Je to takové smrsklé :).
Viz.
Image

Rozlišení používám 1920x1080.
Prusa i3 MK2.
Moje galerie 3D tisků: je ZDE a tady možná nějaká videa na YouTube.

bubnikv
Site Admin
Site Admin
Posts: 485
Joined: Sat May 28, 2016 6:19 am
Topics answered: 2
Contact: Send private message

Re: Stabilní Slic3r

Mon Jun 19, 2017 8:20 am

> Ahoj. Verze 1.7.9 mi skoro nezobrazuje nabídku "printer:" v pravém horním rohu. Je to takové smrsklé :).

Slic3r má problémy se zobrazováním, pokud si změníte velikost fontů ve Windows na větší.

https://github.com/prusa3d/Slic3r/issues/85
https://github.com/alexrj/Slic3r/issues ... -260112185

Bohužel to není nic nového a bohužel to není až tak jednoduché opravit.

zdenek.z
Posts: 89
Joined: Thu May 26, 2016 9:57 am
Contact: Send private message

Re: Stabilní Slic3r

Mon Jun 19, 2017 3:58 pm

Větší fonty mám, to ano, ale doposud mi to nikdy nedělalo. Ani na jednom z NB. A6 po tomto upgrade. Není to ale nic zásadního co bych nepřežil.
Dík, ZZ
Prusa i3 MK2.
Moje galerie 3D tisků: je ZDE a tady možná nějaká videa na YouTube.

Return to “Software (Czech / Česky)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest